Home Webinars

Ontdek onze informatieve webinars die je zullen begeleiden door de complexe wereld van cybersecurity. Van praktische tips voor het veiligstellen van je webshop tot inzichten in de nieuwste digitale dreigingen, onze webinars bieden waardevolle kennis voor ondernemers. Leer van experts en kom te weten hoe je je bedrijf kunt beschermen tegen online gevaren. Of je nu nieuw bent in digitale beveiliging of op zoek bent naar geavanceerde strategieën, onze webinars zijn afgestemd op verschillende niveaus van expertise. Ontdek ons aanbod en neem deel aan de sessies die het beste bij jou en je bedrijf passen.Quick wins om je online zaak cyberveilig te maken

Hoe maak je dat je bedrijf best tegen een cyberstootje kan zonder dure technologische wizards in te schakelen? Al moet je waarschijnlijk wel de hulp van gespecialiseerde leveranciers inroepen, toch is het belangrijk dat je zelf het overzicht én de controle in handen houdt. En dat is precies wat je in deze sessie leert.

Op een uurtje tijd geeft Jan Guldentops, CEO van BA, erkend security & IT bedrijf je tekst en uitleg in mensentaal. Je kan je vragen stellen en kan daarna meteen aan de slag met eenvoudige middelen om de cyberveiligheid en weerbaarheid van je online zaak te verbeteren.

Wat krijg je ?

 • Duidelijke uitleg van de cyber-crime problematiek en terminologie in mensentaal
 • Zicht op wat een passieve scan van je systeem is en hoe je eventuele gerapporteerde problemen kan oplossen
 • Een checklist van wat je allemaal moet controleren/afspreken met je leveranciers
 • De kans om al je vragen te stellen

Welke stappen nemen voor een veilige online handel

Hoe hou je onbevoegden uit je systemen door correcte authenticatie en rollenbeheer?

Het is voor ‘white hat hackers’ ( en minder ethische collega’s) vaak heel eenvoudig om bij je webshop binnen te raken door middel van fishing, social engineering of gewoon door een wachtwoord te raden.

Hoe zorg je dan dat je gegevens goed beveiligd zijn? Op een uurtje tijd geeft Jan Guldentops, CEO van BA, erkend security & IT bedrijf je tekst en uitleg over:

 • Hoe je je wachtwoorden en andere credentials best bewaart
 • Hoe multifactorauthenticatie werkt en waarom je dat best inzet
 • Hoe je omgaat met verschillende gebruikers en waarom je best niet dezelfde credentials voor de hele groep gebruikt
 • Hoe je de toegang beperkt tot het minimum noodzakelijke
 • Wat je allemaal best voorziet en wat je vooral niet moet doen

Wat krijg je ?

 • Een duidelijk overzicht van waar je moet op letten
 • Een geautomatiseerde controle van gelekte credentials voor jouw e-mailadres of organisatie.
 • Een checklist van wat je allemaal moet nakijken en afspreken met je leveranciers.

In mensentaal. Je kan al je vragen stellen en kan daarna meteen aan de slag om de cyberveiligheid en weerbaarheid van je online zaak te verbeteren.


Basiskennis cybersecurity voor e-commerce: terminologie

Durf je al lang niet meer te vragen wat het verschil is tussen HTTPS en SSL, of waar DNS nu exact voor dient? Snap je niet helemaal de bedoeling van een WAF op je reverse proxy, of van salts op je hashes? Of klinken bugs, worms en (trojan) horses eerder als een uitstap naar de Zoo?

Pik dan zeker dit webinar mee. We nemen samen een stapje terug om jou een gestructureerd overzicht te geven van alle courante cybersecurity terminologie die binnen e-commerce van belang is.

Je krijgt een heldere uitleg in mensentaal, zodat je zelfzeker en kennis van zaken de juiste beslissingen kan nemen om je webshop te beveiligen.


Denkkaders en methodieken voor een juiste risicoanalyse van je webshop

Er bestaan heel wat raamwerken, denkkaders en systemen om de cyberrisico’s van je webshop te evalueren, of je nu een nieuw project plant of correct op incidenten wilt kunnen reageren.

In dit webinar zoomen we in op zowel organisatorische als technische cybersecurity frameworks. Van NIST en ISO, over CVSS scores en CVE id’s, MITRE Attack en OWASP Top 10, tot het Raamwerk Cybersecurity van Belgische bodem.

Je leert :

 • meer gestructureerd over cybersecurity redeneren
 • welke aspecten de digitale beveiliging van je organisatie allemaal omvat
 • hoe je snel en efficiënt de impact van een cybersecurity risico beoordeelt
 • welke vragen je je moet stellen als je over de beveiliging van je website spreekt